ကဖင္းဓာတ္အလြန္အကၽြံမွီ၀ဲျခင္းဟာ ကိုယ္၀န္ပ်က္က်ႏိုင္ေျချမင့္မားေစႏိုင္တာေၾကာင့္ ကေလးယူဖို႔ရည္ရြယ္ထားတဲ့စံုေတြေတြအေနနဲ႔ ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္နဲ႔ အခ်ဳိရည္ေတြကို ေလွ်ာ့ေသာက္ၾကဖို႔ သုေတသီေတြကအၾကံျပဳထားပါတယ္။
ကဖင္းဓာတ္ေၾကာင့္ ကိုယ္၀န္ပ်က္က်ႏိုင္ေျခဟာ အမ်ဳိးသမီးသမီးတစ္ဦးတည္းႏွင့္သာ သက္ဆိုင္ျခင္းမဟုတ္ဘဲ အမ်ဳိးသားႏွင့္ပါ ပတ္သက္တဲ့အတြက္ ေအာင္ျမင္စြာကိုယ္၀န္ေဆာင္ႏိုင္ဖို႔ အမ်ဳိးသားကပါ ကဖင္းဓာတ္ပါတဲ့ေဖ်ာ္ရည္ေတြကို ေလွ်ာ့ေသာက္ရမွာျဖစ္တယ္လို႔လည္း ဆိုထားပါတယ္။
NIH (National Institutes of Health) မွ သုေတသီေတြက ေလးပတ္သာသာရွိေသးတဲ့ သေႏၶတည္ထားၿပီျဖစ္ေသာ စံုတြဲ 344 ကို စီးကရက္၊ ကဖင္းဓာတ္ပါတဲ့ေဖ်ာ္ရည္၊ ဗီတာမင္အစံုအလင္ပါ အားေဆးေတြေသာက္ျခင္းအေပၚအေျခခံၿပီး ေလ့လာခဲ့ရာ အသက္ 35 ႏွစ္ႏွင့္အထက္ အမ်ဳိးသမီးေတြဟာ ငယ္ရြယ္သူကိုယ္၀န္ေဆာင္ေတြထက္ ကိုယ္၀န္ပ်က္က်ႏိုင္ေျခမ်ားၾကေၾကာင္းႏွင့္ တစ္ေန႔မွာ ကဖင္းဓာတ္ပါေဖ်ာ္ရည္ကို ႏွစ္ခြက္ထက္ပိုၿပီးေသာက္တဲ့စံုတြဲေတြမွာ ကိုယ္၀န္ပ်က္က်ႏိုင္ေျချမင့္မားေၾကာင္းကို ေလ့လာေတြ႔ရွိခဲ့ၾကပါတယ္။
ကိုယ္၀န္မေဆာင္ရေသးခင္အခ်ိန္ကတည္းက ကဖင္းဓာတ္မ်ားစြာပါ၀င္တဲ့ အစားအေသာက္ေတြကို အစားမ်ားတဲ့စံုတဲြေတြမွာ ကိုယ္၀န္ပ်က္က်ႏိုင္ေျခ ျမင့္မားေနၿပီးသားျဖစ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္ ကေလးယူဖို႔ဆံုးျဖတ္လိုက္ၿပီဆိုကတည္းက အမ်ဳိးသားေရာအမ်ဳးိသမီးပါ ကဖင္းဓာတ္ရယူမႈေလွ်ာ့ခ်သင့္ပါတယ္။
ကိုယ္၀န္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ မိခင္အေနနဲ႔တစ္ေန႔လွ်င္ အစားအေသာက္မ်ား(ဥပမာ-ေခ်ာ့ကလက္၊ ေကာ္ဖီ၊ အားျဖည့္အခ်ိဳရည္) မွ ကဖင္း 200 မီလီဂရမ္သာ ရယူသင့္တယ္လို႔လည္း အသိေပးေျပာၾကားထားပါတယ္။
Dr. Htet Htet Aung
www.drmyanmar.com
Post a Comment
Blogger Facebook DisqusComment ေပးရန္ ညာဘက္ေထာင့္မွ Blogger or Facebook or Disqus ကုိႏွိပ္ပါ။