က်န္းမာေရး ဝန္ႀကီးဌာနက တရားဝင္ ေရာင္းခ်ခြင့္ ျပဳထားေသာ အိုအိရွိ အာလူးေၾကာ္ႏွင့္ ထိုင္းႏိုင္ငံထုတ္ DeeDo အေအးဘူးမ်ားတြင္ စားသုံးရန္ မသင့္ေသာ ဓာတုပစၥည္းမ်ား ပါဝင္ေနသည္ကို သမဝါယမ ဝန္ႀကီးဌာန လက္ေအာက္ရွိ ဓာတ္ခြဲခန္းတြင္ စစ္ေဆး ေတြ႕ရွိခဲ့ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ စားသုံးသူ ကာကြယ္ေရးအသင္း ဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခိုင္က ေျပာၾကားသည္။
ဓာတ္ခြဲခန္း စစ္ေဆးခ်က္အရ အိုအိရွိတံဆိပ္ အာလူးေၾကာ္ အတြင္း အက္စစ္ ပမာဏ ၅ အထက္တြင္ ရွိၿပီး DeeDo အေအး တစ္လီတာ ဘူးတြင္ မိႈေျခာက္သိန္း အထိ ပါဝင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိ ရေသာေၾကာင့္ စားသုံးရန္ မသင့္ေၾကာင္း ၎က ရွင္းျပသည္။
အဆိုပါ ပစၥည္းမ်ားကို စားသုံးသူမ်ားက အသင္းသို႔ လာေရာက္ တိုင္ၾကားေသာေၾကာင့္ ယခုႏွစ္ ေဖေဖာ္ဝါရီလ၂၁ ရက္ေန႔က သမဝါယမ ဝန္ႀကီးဌာန ဓာတ္ခြဲခန္းကို စစ္ေဆးရန္ ေပးပို႔ခဲ့ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ စားသုံးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္းထံမွ စုံစမ္း သိရွိရသည္။
ျပည့္ဝဆီႏွင့္ ေၾကာ္ထားေသာ အစားအေသာက္ မ်ားသည္ အခ်ိန္ ၾကာလာသည္ႏွင့္ အမွ် အ႐ြယ္မတိုင္မီ အိုမင္း ရင့္ေရာ္ျခင္းႏွင့္ ကင္ဆာ အမ်ိဳးမ်ိဳး ျဖစ္ႏိုင္ေၾကာင္း၊ ယင္းအျပင္ အသင့္စား ဆီေၾကာ္ မုန္႔ထုပ္မ်ားသည္ စားခ်င္စိတ္ကို ပိုတိုးေစေၾကာင္း အေထြေထြေရာဂါကု ဆရာဝန္ ေဒါက္တာသီဟသစ္က The Voice သို႔ ေျပာၾကားသည္။
“အာလူးေၾကာ္ကို ျပဳတ္ၿပီး အေပၚ ေဝ့ေနတဲ့ဆီကို စစ္တာ။ ဆီက ဝက္ဆီဖတ္လို ဂ်ယ္လီျပားလို ျဖစ္ေနတယ္။ စားသုံးဖို႔ မသင့္တဲ့ဆီလို႔ ယူဆတယ္” ဟု ဦးဗအုပ္ခိုင္က ဆိုသည္။
လူမႈကြန္ရက္ မ်ားတြင္ အိုအိရွိ အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ကို ဖေယာင္းတိုင္ သဖြယ္ မီးညႇိ ထြန္းထားသည့္ ဓာတ္ပုံမ်ား ပ်ံ႕ႏွံ႔ေနသည့္ အတြက္ က်န္းမာေရး ဝန္ႀကီးဌာန၊ အစားအေသာက္ႏွင့္ေ ဆးဝါးကြပ္ကဲေရး ဦးစီးဌာန (FDA) က ျပန္လည္ စစ္ေဆးမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ေဖေဖာ္ဝါရီ လလယ္ခန္႔က ေျပာၾကားထားသည္။
အဆိုပါကိစၥႏွင့္ ပတ္သက္၍ အိုအိရွိ မုန္႔ထုပ္တြင္ ပါရွိေသာ ဒဂုံၿမိဳ႕သစ္ (ေတာင္ပိုင္း) ၿမိဳ႕နယ္ စက္မႈဇုန္ရွိ Myanmar Liwayway Food IND., LTD. ၏ ဖုန္းနံပါတ္သို႔ ဆက္သြယ္ ေမးျမန္းေသာ္လည္း ဖုန္းကိုင္မည့္သူ မရွိ၍ ေမးျမန္းႏိုင္ျခင္း မရွိေပ။
The Voice Weekly
Post a Comment
Blogger Facebook DisqusComment ေပးရန္ ညာဘက္ေထာင့္မွ Blogger or Facebook or Disqus ကုိႏွိပ္ပါ။