မိခင္ေသာက္သံုးလိုက္ေသာေကာ္ဖီသည္ ႏို႔ရည္မွတဆင့္ ကေလးငယ္ဆီသို႔ေရာက္သြားတာေၾကာင့္
မာက်ဴရီပါ၀င္မႈျမင့္မားေသာ ငါးမ်ား
ငါးကိုတကူးတကႀကီးေရွာင္ဖို႔မလိုအပ္ေသာ္လည္းစားသံုးေသာငါးအမ်ဳိးအစားကအေရးႀကီးပါတယ္။ မာက်ဴရီဓါတ္ပါ၀င္မႈျမင့္မားတဲ့ငါးေတြကိုမစားမိဖို႔အေရးႀကီးပါတယ္။ တူနာငါး၊ ဆယ္လမြန္၊ ပုစြန္ဆိတ္နဲ႔ ငါးခူစတဲ့ ငါးေတြမွာမာက်ဴရီဓာတ္ပါ၀င္မႈနည္းပါးတာေၾကာင့္ စားသံုးေပးသင့္ပါတယ္။
ဂ်ံဳ
ဂ်ံဳပါတဲ့အစားအစာေတြကိုစားသံုးတာေၾကာင့္ ကေလးငယ္မွာဓါတ္မတည့္မႈကို ျဖစ္ေစႏုိင္ပါတယ္။ ငိုေႂကြးျခင္း၊ ဗိုက္ေအာင့္ျခင္း၊ ၀မ္းထဲတြင္ေသြးပါျခင္းတို႔ျဖစ္လာပါကဂ်ံဳႏွင့္ဓါတ္မတည့္ျခင္းကို ေဖာ္ျပေနတာျဖစ္ပါတယ္။
စစ္ထရပ္အက္ဆစ္ (Citrus Acid) ပါေသာသစ္သီးမ်ား
Citrus Acid ပါ၀င္တဲ့သစ္သီးေတြကို ႏုိ႔တိုက္ေနခ်ိန္မွာေရွာင္ရွားေပးသင့္ပါတယ္။ ၎သစ္သီးေတြမွာပါ၀င္ တဲ့အခ်ဳိ႕ေသာ ျဒပ္ေပါင္းေတြဟာကေလးငယ္ရဲ႕ အစာအိမ္လမ္းေၾကာင္းကို မသက္မသာျဖစ္ေစပါတယ္။ ဗီတာမင္ C ဓာတ္ႂကြယ္၀ေနေစရန္ အဲဒီအသီးမ်ားအစားသရက္သီး၊ သေဘၤာသီးစတာေတြကိုစားေပးႏုိင္ပါတယ္။
ေခ်ာကလက္
ေခ်ာကလက္ဟာ ကဖင္းဓာတ္ပါ၀င္တဲ့အစားအစာတစ္ခုျဖစ္႐ံုမွ်မကကေလးငယ္ကို ၀မ္းသက္ေစတဲ့ အာနိသင္ရွိတာေၾကာင့္ ႏုိ႔တိုက္မိခင္မ်ားအလြန္အကၽြံမစားမိဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။
ႏို႔ႏွင့္ ႏို႔ထြက္ပစၥည္း
ႏို႔ႏွင့္ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းမ်ားဟာ မိခင္ႏုိ႔ေသာက္ေသာ ကေလးငယ္မ်ားအတြက္ ဓါတ္မတည့္မႈကို ျဖစ္ေစေသာ အစားအစာမ်ားထဲမွ တစ္ခုအပါအ၀င္ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ တစ္ႏွစ္ေအာက္ကေလးမိခင္ေတြအေနနဲ႔ ႏို႔ႏွင့္ ႏို႔ထြက္ပစၥည္းေတြကို တတ္ႏိုင္သမွ် ေရွာင္က်ဥ္သင့္ပါတယ္။
ေျမပဲ
မိခင္(သို႔) ဖခင္မွာေျမပဲႏွင့္ ဓါတ္မတည့္သည့္ေရာဂါရွိပါက ကေလးႏုိ႔တိုက္ေနစဥ္ အေတာအတြင္းေျမပဲကိုေရွာင္ရွားသင့္ပါတယ္။ ကေလးငယ္မွာလည္း ဓါတ္မတည့္တာမ်ဳိးျဖစ္လာႏုိင္ပါတယ္။
နံနံပင္
နံနံပင္ကိုပမာဏမ်ားမ်ားစားသံုးမိပါက ႏို႔အထြက္ နည္းေစတာေၾကာင့္ ကေလးငယ္ကိုပိုမိုဆာေလာင္ေစပါတယ္။
Post a Comment
Blogger Facebook DisqusComment ေပးရန္ ညာဘက္ေထာင့္မွ Blogger or Facebook or Disqus ကုိႏွိပ္ပါ။