Ads (728x90)



ဒီေန႕ခ်က္ျဖစ္တဲ႕ ခရမ္းႂကြတ္သီးရခိုင္ခ်က္ေလးပါ အရင္တံုးကေတာ့ အစိမ္းလိုက္ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးတို႕တတ္ သလိုအခ်ဳိႏွပ္ျပီးေတာ့ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္ မေန႕ကေတာ့ တူမေလးတေယာက္က ရခိုင္ခ်က္ေလးခ်က္ စားၾကည့္ပါလားဆိုျပီး ခ်က္နည္းေလးေပးလာတာနဲ႕ဒီေန႕မနက္ အေကာင္အထည္ေဖာ္ျပီး ခ်က္ၾကည့္လိုက္ တာပါ။


တူမေလးကေတာ့ေျပာပါတယ္ တီတီေရ ခ်က္စားၾကည့္တဲ့ စားျပီးရင္ခနခနခ်က္စားခ်င္ေနလိမ့္မယ္တဲ့ တကယ္လဲ သူေျပာသလိုပါဘဲေနာ္ ခ်က္ေနထဲကေမႊးလာလိုက္တဲ့အနံ႕အရသာက တကယ္ကိုဘဲ ထမင္းမိန္ေစခဲ့ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ထမင္းမိန္ေစမဲ့ ခ်က္နည္းေလးအတြက္ က်မမွ်ေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္။

ခရမ္းႂကြတ္သီးကို နည္းမ်ဳိးစံုနဲ႕ခ်က္စားဖို႕ ျပင္ဆင္ပံု ခ်က္ပံုခ်က္နည္း အားလံုကိုအႀကံေပးတဲ႕ သူငယ္ခ်င္း ခင္ခင္မင္းထြန္း မိတ္ေဆြဦးေအး၀င္းနဲ႕ တူမေလး ဗစ္စတာေအာင္တို႕ကို ဒီေနရာကေနေက်းဇူးတင္ေၾကာင္း ေျပာလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ျပင္ဆင္ၾကရေအာင္

အလံုးလိုက္ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာခရမ္းႂကြတ္သီး -  ၁၅လံုးခန္႕
ခရမ္းသီးကိုအေစးမ်ားထြက္ေအာင္ ထက္ျခမ္းခြဲျပီးေရစိမ္ထားေပးပါ
ပုဇြန္ေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ တစ္ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီအေနာ္ေတာ္ - တစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ -  အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ခပ္ေသးေသးအေတာင့္ ၁၀ေတာင့္  ( အစပ္စားလ်ွင္ပိုျပီးထဲ့ေပးပါ )
ပုဇြန္ငပိ - ကြမ္းသီးဆံေလာက္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ပုဇြန္ေျခာက္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို ေရာျပီးေထာင္းေပးထားပါ။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ ခ်က္ၾကရေအာင္
ေရစိမ္ထားတဲ့ ခရမ္းႂကြတ္သီးကို ခ်က္မည့္အိုးထဲသို႕ေရစစ္ျပီးထဲ့ေပးပါ
ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ပုဇြန္ေျခာက္ ပုဇြန္ငပိတို႕ကိုခရမ္းသီးအိုးထဲသို႕ထဲ့ေပးပါ
ဆီႏွင့္ေရအနည္းငယ္ထဲ့ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာတည္ေပးပါ
ခရမ္းသီးနဲနဲႏြမ္းလာပါက ေရခရမ္းသီးမျမဳပ္တျမဳပ္ထဲ့ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
ေရမခမ္းခင္အခ်ိန္ေလးမွာ အရသာျမည္းျပီးနံနံပင္အုပ္ေပးပါ
အရသာအေနေတာ္ဆိုရင္ ရခိုင္ခ်က္ေလးရပါျပီ
အရည္ႏွင့္ႀကိဳက္လွ်င္ ေရမခမ္းခင္မီးပိတ္ေပးပါ။
႐ႉး႐ႉး႐ွဲ႐ွဲေလးနဲ႕ထမင္းမိန္ၾကပါေစ႐ွင္။

Credit: mmlazp.blogspot.com

Post a Comment

Blogger Disqus

Comment ေပးရန္ ညာဘက္ေထာင့္မွ Blogger or Facebook or Disqus ကုိႏွိပ္ပါ။

Voted This Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...