Ads (728x90)




** သဘာဝ ပုဇြန္ခ်ဥ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

ေခါင္းျဖဳတ္ၿပီး အခြံမခြါထားေသာ ပုဇြန္ဆိတ္ – 250 g
ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း (သို႕) ၁ ဇြန္းခြဲ
မေပ်ာ့လြန္း၊ မမာလြန္းေသာ ေကာက္ညင္း – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္

ေခါင္းျဖဳတ္ၿပီး အခြံမခြါထားေသာ ပုဇြန္ဆိတ္ေလးမ်ား ကို ေရေဆး ၊ ေရစစ္ၿပီးလွ်င္ tissue towel မ်ားျဖင့္ ဖြဖြေလးဖိကာ ေရတတ္ႏိုင္သမွ်ေျခာက္ေအာင္ လုပ္ထားပါ။ (ေရေျခာက္ဖို႕လိုပါတယ္။)

ပုဇြန္မ်ားေရေျခာက္လွ်င္ ေကာက္ညင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ဆားကိုထည့္ကာ အိၿပီးစီးလာေအာင္ ၇ မိနစ္ခန္႕ ေရေဆးၿပီးေျခာက္ေအာင္သုပ္ထားေသာ လက္ျဖင့္ ဖိဆုပ္ၿပီး နာနာနယ္ေပးပါ။ (စီးစီးေလးျဖစ္ဖို႕ေျပာသလို နယ္ေပးေစခ်င္ပါတယ္။)

အိၿပီးစီးလာလွ်င္ သန္႕ျပန္ေသာ ပလတ္စတစ္ဗူးထဲ ဖိၿပီးထည့္ကာ အဖံုးလံုေအာင္ဖံုးၿပီး အခန္းအပူရိွန္အမ်ားဆံုးေနရာျဖစ္ေသာ မီးဖိုေခ်ာင္ထဲတြင္ ၃ ရက္ထားပါ။ (ေနပူမလွမ္းပါနွင့္။)

တစ္ရက္ျပည့္ၿပီးေနာက္ အေရာင္စေျပာင္းကာ၊ အရည္အနည္းငယ္ ထြက္လာပါမယ္။

၃ ရက္ေျမာက္ေန႕မွာေတာ့ အနွံ႕ေမႊးလာတဲ့ ပုဇြန္ခ်ဥ္ေလးေတြထဲမွ ထြက္လာေသာ အရည္အနည္းငယ္ကို ဇြန္းျဖင့္ဖိ၍ သြန္ပစ္ၿပီး ၾကိဳက္နွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။ (ခ်က္ခ်င္းမစားႏိူင္ေသးလွ်င္ အရည္သြန္ၿပီးေနာက္ အဖံုး ဖံုးကာ ေရခဲေသတၱာထဲ ၅ ရက္ခန္႕ သိမ္းထားႏိူင္ပါတယ္။)

Excellent- Foods Corner မွ အစားအစာ၀ါသနာရွင္မ်ားအတြက္ ျပန္လည္မွ်ေ၀ပါသည္။

Credit to Chaw Su’s Food Friends

Post a Comment

Blogger Disqus

Comment ေပးရန္ ညာဘက္ေထာင့္မွ Blogger or Facebook or Disqus ကုိႏွိပ္ပါ။

Voted This Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...