မိမိဝယ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥ လတ္ဆတ္မွုရွိမရွိကို စမ္းသပ္ရန္ လြယ္ကူတဲ့ နည္းလမ္း ရွိပါတယ္။ ယင္းကေတာ့ ၾကက္ဥကို ေရျဖည့္ထားတဲ့ ခြက္ထဲကို ထည့္ၾကည့္ဖို႔ ျဖစ္ပါတယ္။
ေက်ာက္ခဲလံုးပမာ ေရထဲကို ႏွစ္ေနျပီဆုိရင္ ယင္း ၾကက္ဥဟာ အလတ္ဆတ္ဆံုးပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ သူဟာ တစ္တ္ေတာင္ မျပည့္ေသးပါဘူး။ အကယ္၍ ေရထဲမွာ ၾကမ္းျပင္နဲ႔ထိလိုက္မထိလိုက္ျဖစ္ေနျပီဆုိရင္ သူက တစ္ပတ္ေလာက္ ၾကာေနျပီ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါလည္း စားလို႔အဆင္ေျပပါေသးတယ္။ ေနာက္တစ္လံုးကေတာ့ ေရထဲမွာ ေထာင္ေနျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ ခြ်န္တဲ့ ဖက္က ေရေအာက္စိက္ျပီးေတာ့ ေထာင္ေနတဲ့အလံုးက ၃ ပတ္ေလာက္ ၾကာပါျပီ။ ေရေပၚမွာ ေပၚေနတဲ့ အလံုးကေတာ့ ေလးပတ္ကေနစလို႔ အေတာ္ေလးၾကာေနျပီ ျဖစ္တဲ့ ၾကက္ဥ ျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒီလိုၾကာလို႔ စားလို႔မရဘူးလို႔လဲ မဆုိုလိုပါ။ အဓိကကေတာ့ ေပၚစ ၾကက္ဥနဲ႔ စာရင္ လတ္ဆတ္မွု သိပ္မရွိေတာ့ျခင္းသာ ျဖစ္ပါတယ္။
အကယ္၍ ခြဲၾကည့္ျပီး အနံ႔ခံၾကည့္တဲ့အခါ အနံအသက္ ေကာင္းမြန္ေနေသးတယ္။ အေရာင္လည္း ပံုမွန္ပဲ ဆုိရင္ေတာ့ စားလို႔ရပါတယ္။ ယခုလို ခြဲျခားနည္းဟာ ေစ်းထဲမွာ ဝယ္ေနတုန္း စမ္းသပ္လို႔မရႏိုင္ေပမယ့္ အိမ္မွာ အာဟာရ လိုအပ္တဲ့ လူနာကို ခ်က္ေၾကြးေနရတဲ့ သူမ်ားအေနနဲ႔ အလတ္ဆတ္ဆံုး ၾကက္ဥကို ယခုလို ေရြးခ်ယ္ေပးႏုိင္ ပါတယ္။
.
Ref: wikihow
ေအာင္ခမ္း (ရိုးရာေလး)
Post a Comment
Blogger Facebook DisqusComment ေပးရန္ ညာဘက္ေထာင့္မွ Blogger or Facebook or Disqus ကုိႏွိပ္ပါ။