Ads (728x90)


၁။ အဆီအအိမ့္ မ်ားလြန္းေသာ ဒံေပါက္ ထမင္း ႀကိဳက္သူမ်ားဒံေပါက္ မစားမီ ေရွ႕တြင္ ရွိေသာ ပန္းကန္ထဲမွ ပူဒီနာ(ပုစီနံ) ရြက္မ်ားကို အရင္ ဝါးစားျပီးမွ ထမင္းစားပါ။ အဆိပ္ အေတာက္ ကင္းပါသည္။

၂။ အုန္းႏို႔၊ငံျပာရည္၊ၾကက္ဥ အႏွစ္တို႔ ပါေသာ မုန္းဟင္းခါး၊အုန္းႏို႔ ေခါက္ဆြဲ ႀကိဳက္သူမ်ား ေရွးဦးစြာ မုန္းမစားမီ သံပုရာသီးစိတ္ မ်ားကို ယူ၍ ဇြန္းထဲတြင္ အရည္ညႇစ္ခ်ပါ။ရလာေသာ ဇြန္းဝက္ခန္႔ သံပုရာရည္ မ်ားကို အရင္ေသာက္ ခ်ျပီးမွ မုန္႔မ်ားကို စားပါ။အႏၲရာယ္ ကင္းေသာ မုန္႔စားနည္းျဖစ္ပါသည္။

၃။အဆိပ္အေတာက္ မ်ားေသာ မွ်စ္ခ်ဥ္၊ အသည္း ပ်က္တတ္ေသာမွ်စ္ခ်ဥ္ကို လံုးဝ မစားဘဲ ေနကအႏၲရာယ္ ကင္းပါသည္။ စိတ္မခိုင္၍ စားလိုပါကမွ်စ္ခ်ဥ္ ထဲသို႔ သံပုရာရည္ အႏွံ႔ ညႇစ္ခ်ျပီးနာနာနယ္၍ ေရေဆးျပီး စစ္ထားပါ။ ျပီးမွ မိမိစိတ္ႀကိဳက္ ခ်က္စားပါ။

သို႔မဟုတ္-မွ်စ္ခ်ဥ္ခ်က္ထဲသို႔ သံပုရာရည္ ညႇစ္ခ်ျပီ ေမႊေႏွာက္ကာဟင္းအိုးကို မီးဖိုမွခ်၍ သံုးေဆာင္ပါ။အဆိပ္အေတာက္ နည္းသြား ပါသည္။

၄။ရိုးရာအစားအစာ ျဖစ္ေသာလည္းဥပါဒ္ ျဖစ္ေစႏိုင္သည့္ လက္ဖက္ကို လက္ဖက္ ႀကိဳက္သူမ်ားျပဳျပင္၍ စားႏိုင္ပါသည္။ ပထမဦးစြာ လက္ဖက္ကို ဆား၊သံပုရာရည္ တို႔ျဖင့္ နာနာပြတ္နယ္၍ေရေဆးပါ။၂-ႀကိမ္ခန္႔ ထိုသိုိ႔ ျပဳလုပ္ျပီးမွ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ သလို သုပ္စားပါ။

၅။အထက္အညာ ေဒသအိမ္ရွင္မမ်ားသည္ မန္းက်ည္းသီးစိမ္းကို အေပၚမွ အေပြးခြံ ျဖစ္မပစ္ဘဲ ခ်က္စားေလ့ ရွိပါသည္။ မန္းက်ည္းသီးေပြး ညိဳညစ္ညစ္ မ်ားကို ဓားႏွင့္ျခစ္ခ်ျပီးအတြင္းမွ စိမ္းဖန္႔ဖန္႔ မန္းက်ည္းသီးသားေပၚလာမွ ေထာင္း၍ ခ်က္စားပါ။ ရင္က်ပ္ေရာဂါမျဖစ္ႏိုင္ပါ။

၆။လူတိုင္းလိုလို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ ဒညင္းသီးကို စား၍ျဖစ္ေသာ ေရာဂါမွာ ေဆးကုသ၍မရပါ-ဟုပင္ တခ်ိဳ႕ေသာ ဆရာဝန္မ်ား ေျပာၾကား ၾကပါသည္။

မသင့္တာကိုမွ စားလိုေသာ လူတို႔ ဗီဇအရ ဒညင္းသီး စားလိုပါကပထမ တစ္ေရျပဳတ္ပါ။ အခြံပြ လာလွ်င္ မီးဖိုမွခ်၍ အခြံသင္၊ ထန္းလ်က္ အေသးစား၂-လံုးခန္႔ ထည့္ျပီး ေနာက္တစ္ႀကိမ္ ျပန္ျပဳတ္ပါ။ေရခန္းမွ ခ်၍ သံုးေဆာင္ပါ။

အႏၲရာယ္ကင္း၍ခံတြင္းနံ႔လည္း ရွင္းပါသည္။ တနည္းမွာ---ဒညင္းသီးျပဳတ္မွ အေညႇာက္ ကေလးမ်ားကို ဖယ္စားပါက ေသြးတက္မႈ ကင္းပါသည္။

အသက္ကို ဉာဏ္ေစာင့္၍ က်န္းမာရႊင္လန္းစြာ ေနထိုင္ႏိုင္ၾကပါေစ။

(ဥက္မယ္မယ္) - (နကၡတၱ-၂၀၀၆-၃)

မဂၤလာသတင္းစဥ္

Source from -သုတဘဏ္

credit to : ျမဝတီ (က်န္းမာေရး)


By :
Moe Lay

Post a Comment

Blogger Disqus

Comment ေပးရန္ ညာဘက္ေထာင့္မွ Blogger or Facebook or Disqus ကုိႏွိပ္ပါ။

Voted This Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...