Ads (728x90)

ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီနဲ့ ဘရိုကိုလီ(အစိမ္းေရာင္ပန္းေဂၚဖီ)လိုမို်း Cruciferous အမ်ိဳးအစား၀င္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေတြကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္တစ္ၾကိမ္စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာျဖစ္နိုင္ေျခကို ျဖတ္ေတာက္နိုင္ေၾကာင္း သုေတသီ ေတြက ဆိုပါတယ္။ ယခင္ေလ့လာမႈ အရလည္း ဘရိုကိုလီ၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ေဂၚဖီလံုး၊ ကန္စြန္းရြက္နဲ့ မုန္လာဥလိုမို်း Cruciferous အမို်းအစား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာဆဲလ္ ေတြကို သတ္ပစ္ နိုင္ျပီး ေဆး၀ါး အသစ္ေတြထုတ္လုပ္နိုင္မယ္လို့ ေမွ်ာ္လင့္ထားပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ဘရိုကိုလီမွာ ပါ၀င္တဲ့ ဆာဖိုရက္ဖိန္းဟာ ဆီးကိ်တ္ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို ဖ်က္ဆီးပစ္နိုင္တယ္လို့ ေတြ႕ရိွ ခဲ့ပါတယ္။ ယခုေလ့လာမႈအရ Cruciferous အမို်းအစား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ကို အနည္းဆံုးတစ္ပတ္တစ္ၾကိမ္ စားသူေတြဟာ မစားသူေတြထက္ ခံတြင္း ကင္ဆာျဖစ္နိုင္ေျခ ၁၇ရာခိုင္နႈန္း၊ အစာျမဳိျပန္ကင္ဆာျဖစ္နိုင္ေျခ ၂၈ရာခိုင္နႈန္း၊ အူမၾကီးနဲ့ သားျမတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္နိုင္ေျခ ၁၇ရာခိုင္နႈန္းနဲ့ ေက်ာက္ကပ္ကင္ဆာ ျဖစ္နိုင္ေျခ ၃၂ရာခိုင္နႈန္း ေလွ်ာ့ခ် နိုင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရိွခဲ့ပါတယ္။


http://www.myawady.net.mm/mwdhealth/treatment/prevent/402-2012-11-2...

Post a Comment

Blogger Disqus

Comment ေပးရန္ ညာဘက္ေထာင့္မွ Blogger or Facebook or Disqus ကုိႏွိပ္ပါ။

Voted This Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...